Chief Designer: Cui Shu
Location: Fenghuiyuan, Maquanying, Chaoyang District, Beijing, China
Area: 430 m2
Project Year: 2017
Photography: Wang Ting & Wang Jin

— Feeling of SERIP —

When I first saw the Portuguese brand SERIP lamps, their spiral and irregular shapes rooted from the nature remind me of the fantasy world in the movie Alice in Wonderland. Getting rid of traditional rules, the lamp design perfectly integrates styles like minimalism, modern and classical.
I love SERIP, it gives me a kind of fantastic, romantic and stunning feeling. It was a big surprise for me that I had the chance to design exhibition hall in Beijing.

CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall

© Wang Ting & Wang Jin

— Space Temperament —

As far as I am concerned, a good design should be a customized than a copy. Each space has its own temperament, designers should go inside and feel the space before starting design.
Exhibition hall design is a sort of display design, which combines the best space relation between people, exhibits and space. When I was commissioned by SERIP to do the design, all I wanted to do is create a different form of the exhibition hall. This "difference" should have its own temperament, so we went to the space to feel it. 

CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall

© Wang Ting & Wang Jin

— Encounter a beam of light —

When we came to the project area in Maquanying Beijing, it was around 3 pm in April. The house stands in a spacious plant area. It is in color steel tile structure with low cost and rough construction, and integrates with surrounding buildings as a whole.
All in all, it lacks conditions of being an independent brand store. Although this first impression disappoints us, when we walked into this space, a beam of light shone into the space through the only skylight, it was like a very clean line drawn in the air dividing the space into two parts. At that moment I found the temperament of this space! It is this beam of sunshine that divides the space. Likewise, lamp can bring different display effects in daytime and at night.
So we use this beam of light cutting the space into black and white spaces, where the two extreme colors are both contradictory and united. After some combination, the borders of the two colors align with the border of that beam of light, thus a perfect state was achieved which enables SERIP lamps show their lighting effect and charm both in daytime and at night.

CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall

© Wang Ting & Wang Jin

— Methodology —

Black and White
In the black area and white area, we created some artificial light according to SERIP products. In the black area, a number of crystal lamps were displayed to show the value and light of lamp to the most extent; while in the white area, lamps with good-looking shapes were displayed and these unique handblown glass lamps is shown perfectly. 

CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall CUN Design, China, ARCHITECTURE, Design, Interiores, Interiors, SERIP Lighting Exhibition Hall

© Wang Ting & Wang Jin

Building with a Hidden "Door"
As to the facade, we used the form of slices in the facade to hide the whole building, instead of strengthening the building itself. The white slices formed the main point of view of the hall. Under sun light, the shadows of slices change with time. What's more, as no obvious entrance is design, so the independence of the whole exhibition hall is formed.

latest from instagram

Latest videos

Valsassina Arquitectos | Profile
Farca + Grappin | Profile